Home / Foto-krug-izlet / Foto-safari GLEDIĆ 2016.

Foto-safari GLEDIĆ 2016.

Poštovani ljubitelji fotografije, Čast mi je da Vas pozovem na fotografsko druženje i foto safari u organizaciji Foto kluba “Kragujevac” koji će se održati 25.9. u selu Gledić.

Selo Gledić se nalazi na oko 30km od Kragujevca, u Gledićkim planinama. Do sela se stiže kvalitetnim asfaltnim putem, preko Grošnice, Adžinih Livada i Bajčetine.

Kraljevo se nalazi na približnoj udaljenosti, put je takođe dobar, a prolazi se kroz Vitanovac, Čukojevac i Godačicu.

Iz Vrnjačke banje najbolja ruta je preko Stubala i Ugljareva, pa takođe na Čukojevac i Godačicu.

Teren je brdsko-planinski, sa interesantnim lokacijama za fotografisanje prirode i pejzaža. U Glediću se, istog dana, održava lokalna manifestacija “rakijada”, pa neće nedostajati motiva za kolege koje više vole “life” fotografiju. Nije neobično da bude i magle, naročito u jutarnjim satima. Kolege koje imaju nameru da prenoće mogu to učiniti u planinarskom domu u Adžinim livadama (300 din), kao i u obližnjim gradovima (Kraljevo, Čačak, Vrnjačka banja).

Zainteresovani za noćenje u planinarskom domu treba to da naglase u e-mail-u prilikom prijave.

Osnovni proizvodi u Glediću su rakija i med i oboje su vrhunskog kvaliteta, u šta smo se puno puta lično uverili. Kako bi ugođaj bio kompletan, obezbeđen je i ručak (svadbarski kupus iz zemljanog lonca) i rok svirka nakon ručka (bend Duo Trio Quattro).

Cena učešča je 500 din i pokriva lagani doručak i kompletan ručak.

Prijave pošaljite na e-mail [email protected]

Okupljanje i uplate će se obaviti u samom Glediću, u kafani “Braća Milutinović” do 10h. Ručak će biti serviran u 15h.

Put iz Kragujevca ►►►

Put iz Kraljeva ►►►

Put iz Vrnjačke Banje ►►►

Iz Kragujevca do Gledića ne postoji autobuska linija, pa će članovi FK Kragujevac priskočiti u pomoć svojim automobilima. Ukoliko to ne bude dovoljno, organizovan taxi prevoz na relaciji Kragujevac-Gledić košta 1000 din po automobilu.

Organizator:
Ivan Stojanović
tel 064 1949920