Home / Biografija / Bojan Rakonjac

Bojan Rakonjac

Rakonjac-Bojan-Kragujevac

Rođen sam 1985. godine u Osijeku, ali sam od malih nogu stanovnik Kragujevca, gde se živim i danas. Smatram se osobom sa previše hobija, ali fotografija mi znači ipak nešto više.

Fotografe, tj ljude sa željom i voljom da uhvate momenat, ceo život vidim kako ih smatraju čudnim i drugačijim. Svoje početke vezane za fotografiju vezujem za period druge godine fakulteta, kada smo kupili prvi porodični fotoaparat, tada napredni Fuji S6500. U međuvremenu se izmenjalo još par modela, ali je oduvek ostala želja da mi se saputnik nađe pri ruci, spreman da zabeleži trenutak.

Danas ne težim tome da mi fotografija bude tehnički to bolja, koliko tome da ona nastane, i u toj težnji svesno činim kompromise. Nemam omiljenu oblast rada, i ni od jedne vrste fotografije ne bežim, ali se ipak više pronalazim u oblasti ulične-urbane fotografije (iako je ne bih vezao samo za ulicu, koliko za ideju iščekivanja pravog trenutka). Nisam učestvovao na izložbama do sada, mada prepoznajem značaj grupnog (ili pojedinačnog) rada i napretka kroz komentare kolega fotografa i poznanika sa dobrim okom za detalje. Iako mi obaveze  to trenutno ne dopuštaju, želeo bih da više vremena u budućnosti posvetim svojoj najvećoj sporednoj stvari na svetu, fotografiji.