Home / Slider / Bez crvene tačke
Nova Leica M-P Digital zadržala je mnogo osnovne tehnologijemodela M (Typ 240) ali uz dodatak RAM memorije zbog čega je, tvrde duplo brža. Završna obrada je klasična ali bez crvene tačke koja je uvek privlačila pažnju.

Bez crvene tačke

Pod sloganom ‘Perfect understatement’ Leica je tiho predstavila novi aparat serije M.  M-P Digital (240) ima senzor od 24MP CMOS, 2GB  RAM memorije zbog koje Leica tvrdi da je ovaj model duplo brži od standardnog  M (Typ 240). Originalna Leica MP (bez crtice izmedju M i P) pojavila se 2003, i poslednji je model analogne serije. Konstrtuisana je po ugledu na model M3 koji je pedesetih godina napravio revoluciju u rangefinder porodici. Novi model zadržava isti pristup ali na telu se više ne nalazi slavna crvena tačka čime je telo postale manje upadljivo. Naziv Leica sada je izgraviran na gornjem delu kućišta.

M-P Digital otporna je na vodu i prašinu a ekran na leđima je pokriven safirnim kristalima. U fabrici tvrde da ekran više ne mogu ogrebati ni ključevi ako ih kojim slučajem nosite u torbi u istoj pregradi sa aparatom. Da li ćete ogrebati telo, ne znam. Video mod 1080p nije baš u skladu sa istorijom ove firme, ali ako vam zatreba, tu je. Aparat možete naručiti po ceni od $7950 – što je za oko $1000 skuplje od standardnog modela  M (Typ 240).