Nije ni malo lako dobiti dobru fotografiji ili video

Kvalitet slike /senzor

Ovaj problem se sastoji iz dva dela. Za početnike aparat na kvadu, ili bolje rečeno kvad sa aparatom u paketu je sve o čemu razmišljaju. Tako dobijaju slabašan senzor i jeftinu optiku. Kamera na dronu Parrot AR je najbolji deo opreme i kompatibilna je sa mobilnim tgelefonom  iPhone 4, iz 2010. Ova kamera snima video u rezoluciji 720p, a zbog tipa zatvarača javlja se efekat ‘Jell-o’. Fotografije nastaju u rezoluciji  1MP, i u stvari su istrgnuti frejm iz videa. Očekivano od senzora malog formata, detalji su meki, boje zamućene, a situacije sa malo svetla su pravi izazov. Snimanje širokougaonim objektivom daje zakrivljenje vertikala na gotovo svakoj fotografiji.

Kamera na HeliMax 1SQ V takođe snima video 720p i fotografije od 1MP kroz nešto lošiju optiku . Definicija detalja je još gora, boje su bez saturacije – skoro da ih nema, hromatska aberacija se javlja gotovo svuda.

Tipična fotografija nastala sa HeliMax 1SQ V-Cam. Kvalitet fotografije je loš. Ne postoji monitor kontrola.

Ako mislite da je ovo najgore što možete dobiti, varate se.  Hubsan X4 – nudi još lošiji senzor sa kojim ne može da dobijete fotografiju ali zato u videu imate obilje fleka i artefakata.

Stabilizacija

Stabilizacija je najteži zadatak. Dva mala kvada X4 i 1SQ, ne mogu lebdeti. To znači da pilot mora neprestano držati prste na komandama jer se kvad neprestano kreće podiže, spušta, vrti. I najmanja korekcija, a neophodna je svakih nekoliko sekundi očituje se u trešenju kamere.

U ovom elementu najbolji je Parrot jer može da zadrži svoju poziciju u vazduhu. Ali, rad motora i elise stvaraju vibracije, a kada je vetrovito te vibracije su još veće, dok kvad korekcije vrši sam.

Najbolji vazdušni video sa kvada dobija se kada je kamera montirana na  “gimbal”. To je krucijalni deo opreme ukoliko želite zaista miran kadar ali problem je što ga nema ni jedan od pomenutih kvadova. Što je još gore, ne postoji mogućnost da ga na njih montirate. Prema tome, uz pomenute modele idu i nestabilni video kadrovi. Najbolje što možete dobiti sa ovim najjeftinijim kvadovima je da imate oštru sliku i švenk ali i tada uopšte ne možete biti sigurni da ćete u kadru dobiti to što želite. Ako vam je jedan od ovih modela cilj, svoja očekivanja dovedite u granice onog što ovi modeli nude.

Ostali detalji za razmišljanje

Život baterija meri se minutima, ne satima

Borba sa gravitacijom zahteva mnogo snage. Veće baterije ne garantuju više vremena u vazduhu, štaviše njihova težina i te kako utiče na letne karakteristike. Baterije većeg kapaciteta su idealno rešenje, ali cena im nije mala. Koje baterije su najbolje? Ljudi koji konstruišu dronove ne prave baterije pa postavlaju sebi isto pitanje. Izaberite nešto od onog što postoji u prodavnicama.

Dok tehnologija razvoja baterija napreduje vrlo sporo vreme leta će ostati kratko. Mali kvad iscedi 6 do 7 minuta leta iz malih litijum – polimer baterija. Parrot može da iskoristi čitavih 17 minuta iz baterija visokog kapaciteta 1500mAh LiPo. (Phantom 2 sa punim baterijama može da leti oko 20 minuta.) Ako imate ovo u vidu, jasno je da vam treba dosta baterija.

Neki gledaoci su radoznali, drugi su skeptični

Ako o malim helikopterima pričate sa komšijama i prijateljima od većine ćete čuti bojazan da će te sprave videti pored prozora svoje spavaće sobe. Oni koji su videli dron na delu smatraju da je stvar prilično interesantna i zanima ih da dobiju film na kojem je njihovo dvorište ili kuća snimljena iz vazduha. Kvadovi su još uvek neobična stvar, zato pazite gde i kako letite jer reakcije mogu biti neprijatne.

Posebnu pažnju obratite na sigurnost

Objasnili smo kako dronovi lako padaju, kako u sred leta mogu da izgube snagu ili još gore, vi ne pogledate na sat pa baterije iscure pre nego što ste shvatili da je vreme da sletite. Budite pametni. Ne letite u blizini mesta na kojima ima ljudi! To je prvo i najbitnije pravilo. Ako ga zaboravite može vam se desiti da budete prinuđeni da nestanete sa mesta na kojem ste za kraće vreme nego što je meni potrebno da ovo napišem. Budite razumni. Ukoliko ga nemate, nemojte leteti.